Skip to content

Definitief ontwerp dorpshart Mariënvelde

Het definitief ontwerp is klaar

Voor de zomer is er door een aantal werkgroepen meegedacht over de definitieve invulling van ons nieuwe dorpshart. Inwoners en stakeholders die zich hebben aangemeld voor de werkgroepen groen, grijs, evementen en BOS (bewegen, ontmoeten en spelen) konden tijdens twee avonden meedenken. Tijdens deze sessies heeft de werkgroep Pleinplanners alle ideeën geïnventariseerd en waar mogelijk meegenomen naar een voorlopig ontwerp. Dit ontwerp is aan de werkgroepen gepresenteerd en hebben we vervolgens ook in de jaarvergadering getoond. We zijn blij met alle positieve en enthousiaste reacties .

Ook zijn er een aantal inwoners mee geweest naar een leverancier van bestratingsmaterialen. Hier is een eerste keuze gemaakt voor betonnen straatklinkers in 4 kleuren. Deze keuze is meegenomen in het ontwerp.

Nu ligt er een definitief plan dat we vol trots aan de inwoners van Mariënvelde presenteren.

Kijk mee! Zo gaat het er ongeveer uitzien…

Om aan de werkgroep, maar ook aan de overige inwoners de plannen te presenteren hebben we een aantal impressies laten maken. Dit zijn tekeningen die redelijk overeenkomen met hoe het dorpshart van Mariënvelde er straks uit gaat zien. Let op, de tekeningen kunnen afwijken van de realiteit. Momenteel worden de laatste details uitgewerkt. De keuze voor bomen en beplanting wordt nog gemaakt in samenspraak met de gemeente en de werkgroep Groen.

Klik op de foto hieronder om alle schetsen te bekijken.

Schoolplein

Ook het schoolplein wordt opnieuw ingericht en zal in stijl gaan aansluiten op het nieuwe dorpsplein. Samen met de kinderraad wordt nog gekeken of extra ideeën die komen vanuit de leerlingen meegenomen kunnen worden in het ontwerp.

Riolering Waalderweg

De riolering in de Waalderweg is enkele jaren nog gerelined en kan hierdoor nog  30 jaar mee. Wel wordt er parallel aan de riolering een aparte pijp gelegd voor de afvoer van overtollig hemelwater. Schoon hemelwater gaat dus straks niet meer via gemengd riool naar de zuivering en bij hevige regenbuien wordt het gewone riool niet overbelast.
De straat krijgt tevens een nieuw uiterlijk door herbestrating met rode gebakken straatklinkers. Hierdoor zal de straat meer het karakter krijgen van een echte dorpsstraat.

Extra subsidie voor tegengaan hittestress

Afgelopen zomer hebben we samen met de gemeente Oost-Gelre nog een extra subsidie aanvraag gedaan bij de Provincie Gelderland voor het tegengaan van hittestress. We zijn enorm blij met de € 90.000,- subsidie die ons plan is toegekend. We hebben hierdoor extra budget voor het doorvoeren van verkoelende maatregelen.

Realisatie

De komende maanden wordt het definitief ontwerp omgezet naar een uitvoeringsontwerp. De aannemer wil begin februari starten met de uitvoering. Het plein zal in een korte periode van circa 12 weken volledig overhoop gehaald worden en opnieuw ingericht. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden aan het plein eind april gereed zijn.

Klankbordgroep Bereikbaarheid

Aanwonenden en vertegenwoordigers van de school, BMV en kerk worden vanaf het begin van de uitvoering op de hoogte gehouden van de stand van zaken, de wekelijkse planning en denken mee over de bereikbaarheid van de voorzieningen.

Bedankt voor uw geduld

Het traject voor een nieuw dorpsplein was lang. We zien dan ook uit naar de daadwerkelijke realisatie en gaan ervan uit dat het prachtig wordt. Wilt u reageren op de plannen, dan kunt u dit doen door gebruik te maken van onderstaand contactformulier of stuur een e-mail naar de werkgroep Pleinplanners van Mariënvelds Belang. Natuurlijk mag u ons nu, maar ook straks tijdens de uitvoering altijd persoonlijk benaderen met uw vragen.

Contactformulier

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp
    Definitief ontwerp dorpshart Mariënvelde

    Uw bericht