Skip to content

Nieuwe bestemming voor de Boog

Ontmoetingsruimte De Boog wordt omgebouwd tot twee kleine woningen

In 2002 bouwde ProWonen aan De Boog in Mariënvelde enkele woningen en een ontmoetingsruimte. Tot voor kort was de ontmoetingsruimte verhuurd als ruimte voor dagbesteding. Eind september 2016 was de opening van de Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) Mariënvelde. De dagbesteding aan De Boog is verhuisd naar deze accommodatie. De ontmoetingsruimte is sindsdien niet meer in gebruik. De ruimte vraagt om een nieuwe bestemming.

De_Boog_Marienvelde
Twee kleine woningen
Vanuit de zorgcorporatie Mariënvelde (onderdeel van de BMV) kwam het initiatief om De Boog om te bouwen als twee kleine eenpersoons woningen. De woningen kunnen worden bewoond als zelfstandige woning, waar mensen komen te wonen met enige begeleiding via de zorgcorporatie. Zowel ProWonen als gemeente Oost Gelre werden erg enthousiast van dit idee en hebben hun medewerking toegezegd.

Ontwikkeling plannen
ProWonen ontwikkelt de plannen nu samen met twee toekomstige bewoners, de zorgcorporatie en architect Egbert van Dijk. De tekeningen worden verder uitgewerkt voor het aanvragen van een vergunning voor de verbouw. We hopen na de zomer van 2017 te kunnen starten met de verbouw.