Skip to content

News

Inloopavond Wonen

Inloopavond Wonen – Gemeente Oost Gelre, ProWonen en Rabobank
dinsdag 12 september 19.00 -21.00 uur BMV Mariënvelde

Mariënvelds Belang zet zich als vereniging in voor de belangen en woonwensen van de inwoners van Mariënvelde. Zo hebben we recentelijk via een online onderzoek de actuele woonbehoefte in kaart gebracht. Binnenkort organsiseren we met de gemeente Oost Gelre een Inloopavond Wonen. Deze avond is bedoeld voor iedereen die in de komende jaren nieuwe of andere woonruimte zoekt binnen Mariënvelde. U krijgt meer informatie van de gemeente, de Rabobank en ProWonen.

Wat is de bedoeling
Op dinsdagavond 12 september kunt u tussen 19.00 en 21.00 uur vrij inlopen voor meer informatie over wonen. We ontvangen u met een korte inleiding en daarna kunt u geheel vrijblijvend terecht bij de aanwezige partijen. Hier geven we u meer informatie en gaan we graag verder met u in gesprek over uw ideeën, behoeften en (woon)wensen.

Welke informatie kunt u verwachten
De gemeente Oost Gelre informeert u o.a. over:

  • De ruimte voor woningbouwplannen
  • Het woondroebelbeleid
  • De voorwaarden van de starterslening

Rabobank informeert u o.a. over:

  • Hypotheken (bijvoorbeeld het meenemen van de oude hypotheek en/of overwaarde)
  • De leenruimte voor starters en de invloed van studieschulden

ProWonen informeert u o.a. over:

  • Het huidige woningbezit
  • De toewijzingsvoorwaarden van een woning
  • Thuis in de Achterhoek (het zoeken naar een huurwoning)

 

Aanmelden
U bent van harte welkom! We stellen het wel op prijs wanneer u uw komst wilt aanmelden per e-mail: info@marienveldsbelang.nl of telefonisch bij José Hummelink 06-26765403. Graag tot ziens!

Bestuur Mariënvelds Belang

Onderzoek Woonbehoefte 2023 Mariënvelde

Dorpsbelangenvereniging Mariënvelds Belang wil samen met de gemeente Oost-Gelre in kaart brengen wat de woonwensen zijn van de huidige en toekomstige inwoners van Mariënvelde. Hiervoor hebben we een korte enquête opgesteld, waarin u door het beantwoorden van een aantal vragen uw behoefte kunt aangeven. Op basis van de resultaten gaan we verder in gesprek met de gemeente en andere partijen om te kijken hoe we aan de locale woonbehoefte kunnen voldoen.

Wilt u graag blijven of komen wonen in Mariënvelde?

Dan nodigen we u hierbij uit om deel te nemen aan deze enquête van Mariënvelds Belang naar de woonwensen van de (toekomstige) inwoners van Marienvelde. In het onderzoek richten we ons op concrete woonwensen voor de periode vanaf nu tot aan de komende 10 jaar. Verwacht u geen wijzigingen in uw persoonlijke behoefte dan verzoeken we u dit onderzoek NIET in te vullen.

KLIK HIER OM DIRECT DEEL TE NEMEN AAN DE ENQUETE

Let op! Ook voormalige inwoners die graag naar Marienvelde willen terugkeren nodigen we uit om aan dit onderzoek deel te nemen. Kent u mensen die dit willen, dan verzoeken wij u vriendelijk om ze te attenderen op dit onderzoek.  De enquête loopt tot 15 juli 2023 en is volledig anoniem in te vullen. Wilt u op de hoogte gehouden worden of betrokken worden bij eventuele plannen dan verzoeken wij u vriendelijk uw naam en contactgegevens onderaan de enquête in te vullen.

Bij voorbaat dank voor uw deelname!

 

 

Start nieuwe cursus EHBO Zieuwent-Mariënvelde

Leer reanimeren en eerste hulp verlenen bij veel voorkomende ongelukken. De EHBO vereniging wil in maart 2023 een nieuwe cursus EHBO starten. Dit is een volledige cursus inclusief reanimatie. We kunnen daarvoor nog enkele aanmeldingen gebruiken. Voor aanmelden of informatie theawopereis@gmail.com ps. een aanvullende verzekering vergoed vaak de onkosten.

Start werkzaamheden dorpskern Marienvelde

Beste inwoners van Mariënvelde,

Vanaf 30 januari starten de werkzaamheden aan ons nieuwe dorpsplein. Hierdoor zal het eerste gedeelte van de  Waalderweg tot aan het Vossenpad en het gedeelte van de Boog naast de BMV niet toegankelijk zijn voor (doorgaand) verkeer. Dit verkeer zal worden omgeleid over de Verdelingsweg, Scheiddijk, Tolhutweg en de Witte Rieteweg. Het trottoir vanaf voormalig Café Heutinck tot aan het Vossenpad blijft tot april open voor voetgangers en schoolgaande kinderen. Op het grasveld achter school wordt eind januari een tijdelijke puinbaan aangelegd, zodat de kinderen via deze zijde naar school kunnen fietsen en wandelen. De school blijft zo ook toegankelijk voor leveranciers en hulpdiensten. Op het veld worden ook enkele tijdelijke parkeerplaatsen aangelegd.

Voor de bewoners aan de Tellashof en de Boog betekent dit dat er s’ morgens voor 8.30 uur en ’s middags rond 14.30 uur (woensdagmiddag 12.15 uur) extra verkeersoverlast en parkeerdruk kan zijn door (het brengen en halen van) schoolgaande kinderen. De BMV gaat tijdelijk gebruik maken van de ingangen aan de Boog en de Pastoor Deperinkweg (oude ingang voetbalveld). Ook hierdoor kan op sommige momenten extra parkeerdruk ontstaan.

We rekenen op uw begrip en medewerking. Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden.
Met vriendelijke groet,

Werkgroep Pleinplanners – Marienvelds Belang

KBO fietstochten

Donderdag 21 april           1ste   fietstocht.   13.30 uur op de parkeerplaats
Donderdag  12 mei            2de         ,,          13.30                         ,,
Donderdag    2 juni            3de         ,,           13.30                        ,,
Donderdag    7 juli             4de         ,,           13.30                        ,,
Donderdag    4 aug.            5de         ,,           13.30                        ,,
Donderdag  18 aug.         Dag fietstocht      8.45  uur                    ,,
Vrijdag        2 sept. laatste fietstocht v.h. seizoen  13.30 uur         ,,  

Na afloop (voor wie wil)   “Etten wat de pot schaft”.  

Feestelijke aftrap werkzaamheden dorpshart

Feestelijke aftrap!
De gemeente geeft aan dat we kunnen beginnen met de uitvoering van onze plannen voor een nieuw dorpshart voor Mariënvelde. En daarom gaan we direct tempo maken. Omdat een goed begin het halve werk is, beginnen we met een klein feestje. Op vrijdag 22 april tussen 17.00 en 19.00 uur bent u welkom op het plein voor de BMV! We stellen u dan voor aan de mensen die betrokken zijn bij de realisatie van het nieuwe dorpshart en geven meer duidelijkheid over de planning voor het komende jaar. Wij zorgen voor GRATIS broodjes met snacks, drankjes en boeren-softijs… oftewel een compleet verzorgde en vooral gezellige vrijdagmiddag borrel. Iedereen is welkom!

Extra PleinPlanners gezocht! Wil je in detail meedenken over de plannen voor het nieuwe dorpshart? Heb je leuke ideeën over bestrating, beplanting of verlichting op het nieuwe plein? Wil je namens jouw straat aanschuiven om mee te praten over het definitieve ontwerp? Beschik je over relevante kennis over thema’s als klimaatadaptatie, hittestress of biodiversiteit? Geef je dan nu op voor een van de werkgroepen, want we hebben ook jouw hulp hard nodig! Samen gaan we werken aan het definitieve plan voor ons dorpshart. Wil je meedenken? Kom vrijdag 22 april tussen 17.00 – 19.00 uur naar het feestelijk startschot op het plein of stuur alvast een e-mail naar info@marienveldsbelang.nl

Prijsvraag! Denk mee, deel je idee en verdien bijna een ton voor Mariënvelde en bovendien een leuke prijs voor jezelf. De vraag is wat kunnen we extra doen bij een hittegolf, waarbij we dagenlang te kampen hebben met extreem hoge temperaturen? Heb je ideeën die we op ons plein of in ons dorp kunnen uitvoeren om deze zogenaamde hittestress te beperken? Waar en hoe zoeken we verkoeling? Wat doen we voor kwetsbare inwoners? Heb jij creatieve, technische of sociale ideeën, laat ze ons weten! Reageer voor woensdag 20 april door het sturen van een e-mail naarinfo@marienveldsbelang.nl Het beste idee wordt beloond tijdens de feestelijke start op het plein.

 

Plannen voor het plein in februari voor gemeenteraad

Vorig jaar oktober hebben de Pleinplanners een tweede aanvraag voor de Challenge Groene Icoon Subsidie ingediend om mee te dingen naar € 100.000 voor de uitvoeringsfase.
Op donderdag 10 februari om 16.00 uur kunnen we live kijken via https://vimeo.com/664683716 of we de subsidie krijgen toegekend.

Dit breed uitgewerkte plan voor de subsidie aanvraag hebben we begin december ook gepresenteerd aan wethouders Porskamp en Frank van de gemeente Oost-Gelre. Daarna hebben we het plan met een begeleidende brief gestuurd aan het College van B&W. Het college staat positief tegenover onze plannen en legt daarom een kredietaanvraag voor uitvoering van het plan op 22 februari aanstaande voor aan de gemeenteraad.

Wilt u het plan bekijken dan kunt u het hier downloaden.

Stralende kerst in Mariënvelde

Het wordt een stralende kerst in Mariënvelde! De deelname aan Zomer in Gelderland leverde dit jaar opnieuw iets moois op voor het dorpsplein. Met het verdiende prijzengeld zijn 2 vlaggenmasten besteld met daarbij een zogenaamde Fairybell kerstboom.  Omhoog gehesen in de nieuwe vlaggenmast pronkt deze boom van lichtjes nu naast de mozaïekbank voor de BMV. Daar kunnen we elk jaar opnieuw van gaan genieten.

Kerstmarkt in de BMV

Aan alle inwoners van Mariënvelde en omstreken,

Op zaterdagmiddag 18 december 2021 willen wij weer een kerstmarkt organiseren van 16:00-18:00 uur in de BMV van Mariënvelde. Hiervoor zoeken wij mensen die op deze markt hun (zelfgemaakte) spullen willen verkopen. Dit geldt voor jong en oud. Hierbij denken we aan knutselwerken, kaartjes, schilderijen, honing, zelfgebakken lekkernijen enz. Heeft u wat te verkopen en wilt u een plekje reserveren? Meldt u zich dan aan voor 11 december 2021 bij: Ineke Leemreize: 06-30798691 of Renske Klein Gunnewiek: 06-28548357
Voor een plaats op de markt vragen we u om een vrije gift. De opbrengsten zijn voor uzelf.

Daarnaast lijkt het ons ook leuk dat er wat kinderen kerstliedjes spelen op hun instrument. Dus bespeel je een instrument en lijkt het je leuk om alleen of samen tijdens de kerstmarkt wat kerstliedjes te spelen, meldt je dan aan.

Met vriendelijke groet,

Ellen Hulshof, Ineke Leemreize,
Inge Klein Goldewijk en Renske Klein Gunnewiek

Inloopvoorziening Mariënvelde

KBO winterprogramma

Eerste helft winterprogramma 2021-2022

Woensdag 13 oktober           kaarten  19.30 uur   BMV
Woensdag 10 november       kaarten 19.30 uur    Wieggers
Woensdag   8 december        kaarten 19.30 uur    BMV

Op de kaartavonden zoals hierboven vermeld kan men ook rummikuppen.

________________________________

Donderdag 16 december – Kerstbijeenkomst
Gezamenlijke kerstbijeenkomst en ontspanningsavond bij Café Wieggers. Verdere informatie volgt nog.

________________________________

Elke woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur is er koersbal in de BMV
Nieuwe leden zijn van harte welkom.

________________________________

Computercursus bij voldoende opgave.
Er kan een computercursus georganiseerd worden om, b.v. foto’s te bewerken, plakken en knippen etc. Uiteraard bij voldoende opgave.

________________________________

Spel/kaartmiddag in de BMV van 14.00 tot 16.00 uur onkosten € 1.50

Dinsdag 12 oktober
Donderdag 28 oktober
Dinsdag 9 november
Donderdag 25 november
Dinsdag  14 december (Tip! Noteer deze data alvast op de kalender)

 (Let op! In de BMV dient u uw Corona-vaccinatiebewijs te kunnen tonen)